Aandacht, liefde en mededogen ontwikkelen voor onszelf en voor de ander, om van daaruit leren zinvol en liefdevol om te gaan met de gegeven omstandigheden.

  • Het gesprek, creatieve middelen, visualisaties, geleide meditaties en lichaamsgericht werken zijn methodes die ik inzet en gebruik.
  • Door inzicht te krijgen in de oorzaak van de omstandigheden deze erkennen en door gewoon te aanvaarden hoe ons leven geweest is.
  • Door samenhang te gaan ervaren tussen lichaam, geest, gevoel en zingeving.
  • Door inzichten en ervaringen toe te passen in de praktijk.
  • Door zelf de verantwoordelijkheid en regie te houden over het eigen proces.

Zingeving gaat over de spirituele dimensie van leven met het leven dus leven met de gewone en ingrijpende veranderingen zoals het ouder worden, geboorte, vreugde, scheiding, verlies, burn-out, winst, ziekte, sterven, de dood en er na.
Vanuit deze aanvaarding en begrip de moed hebben onszelf en de ander te vergeven en zo blij verrast (en soms niet) te ontdekken dat wij echt kunnen veranderen, dat we niet hoeven te blijven steken in dat wat geweest is, dat we verder kunnen.
In het werk ben ik me er steeds van bewust, dat mijn weten slechts mijn weten is. Dat elke ontmoeting zowel de ander als mij iets nieuws kan leren en ongekende mogelijkheden kan bieden.

Samen op pad gaan en met humor ontdekken dat het in je eentje veel makkelijker is om je open en ontspannen op te stellen, dan wanneer een ander je daarbij voor de voeten loopt.

Wat kun je verwachten?

Door gesprekken, meditaties, visualisaties, creatieve en beeldende middelen en het “zijn” in de natuur, steeds meer begrip en inzicht krijgen in de huidige situatie in dat waar het eigenlijk om gaat, wat je beweegt, wat je moe maakt of juist inspireert.
De eigen levensbeschouwing, waarden, normen, geloof en zingeving vormen een belangrijke basis voor dit veranderingsproces.
De zoektocht, naar betekenis, begrip en zingeving naar dat wat werkelijk van belang is, waardevol is, helpt om tot helderheid te kunnen komen in een bepaalde situatie of bij een ingrijpende gebeurtenis.
Je kunt bijvoorbeeld je levensverhaal vertellen, al wandelend of rijdend langs voor jou bekende en betekenisvolle plekken uit je leven. Dit nodigt uit er zelf opnieuw naar te kijken en te luisteren en om daarin opnieuw de vreugde, verdriet en levensvragen te horen.

Hierdoor kan ruimte ontstaan, inzicht in de situatie, om van daaruit langzaam tot voor jou wenselijke veranderingen te komen.

Wat verwacht ik van de client?

De wens en bereidheid om te werken aan de eigen ontwikkeling. Daarbij is de gestelde vraag het uitgangspunt voor het samen werken naar het gestelde doel.

Elk moment is een nieuwe kans, geef dus nooit op!

Menu