Aandacht, liefde en mededogen ontwikkelen voor onszelf en voor de ander, om van daaruit leren zinvol en liefdevol om te gaan met de gegeven omstandigheden.

-Het gesprek, creatieve middelen, visualisaties, geleide meditaties en lichaamsgericht werken zijn methodes die ik inzet en gebruik.
-Door inzicht te krijgen in de oorzaak van de omstandigheden deze erkennen en door gewoon te aanvaarden hoe ons leven geweest is.
-Door samenhang te gaan ervaren tussen lichaam, geest, gevoel en zingeving.
-Door inzichten en ervaringen toe te passen in de praktijk.
-Door zelf de verantwoordelijkheid en regie te houden over het eigen proces.
Zingeving gaat over de spirituele dimensie van leven met het leven dus leven met de gewone en ingrijpende veranderingen zoals het ouder worden, geboorte, vreugde, scheiding, verlies, burnout, winst, ziekte, sterven, de dood en er na.
Vanuit deze aanvaarding en begrip de moed hebben onszelf en de ander te vergeven en zo blij verrast (en soms niet) te ontdekken dat wij echt kunnen veranderen, dat we niet hoeven te blijven steken in dat wat geweest is, dat we verder kunnen.
In het werk ben ik me er steeds van bewust, dat mijn weten slechts mijn weten is. Dat elke ontmoeting zowel de ander als mij iets nieuws kan leren en ongekende mogelijkheden kan bieden. 

Samen op pad gaan en met humor ontdekken dat het in je eentje veel makkelijker is om je open en ontspannen op te stellen, dan wanneer een ander je daarbij voor de voeten loopt. 

Menu